Mijn lied: I kneel before You

Hoe het lied is ontstaan is een bijzonder verhaal…

I kneel before You is het 2e lied wat ik ooit heb geschreven, 8 jaar geleden. Het is ontstaan in een tijd waar psalm 23 wel van toepassing is; een periode waarin er veel narigheid in mijn leven was. Daarin ben ik op een bepaald moment letterlijk op mijn knieën gegaan en legde God de woorden en melodie op mijn hart op dat moment. Ik hoefde niet eens na te denken, het kwam gewoon; geïnspireerd door de Heilige Geest.

Toen ik de Worshipschool in Dallas deed werd mijn lied, samen met 11 andere liederen, uitgekozen om als opdracht/project op te nemen en op een cd te zetten. Dit was voor mij super bijzonder omdat ik er veel ervaren songwriters in mijn klas zaten. Wat was het geweldig om mijn eigen lied muzikaal zo vorm te zien krijgen.

Een goede vriend van mijn ouders , die ik sinds kleins af aan Oom David noem, hoorde mijn lied en stelde voor om dit lied door te sturen naar een goede vriend van hem, Kurt Johnston (een zeer getalenteerde muzikant en christen die o.a. muzikant is van Bon Jovi). Hij was heel enthousiast en stelde voor om het lied in een studio met hem op te nemen. Dat leek mij een heel goed plan en ben dan ook naar Florida gevlogen. Via via kon ik terecht bij een super fijn gastgezin: Evelyn en Philip Ward. Zij zijn ook aanbiddingleiders en singer- songwriters die o.a. met Benny Hin hebben getourd. Dus het was ontzettend inspirerend om hen te ontmoeten. Met geestelijke en financiële steun van o.a. mensen uit Nederland heb ik voor het eerst in de studio gestaan. Ondertussen heb ik een live-opname van dit lied, zie hierboven om hier naar te luisteren.

Twee reacties van mensen op mijn lied: “I woke very early this morning I have been going through a lot, testing my strength. I don’t know how it happened, but when I turned my phone on, there was Sytian‘s song!!! I cried and prayed a prayer of thanks. It was just what I needed at a time that I needed it. A miracle if you ask me. Please let her know how much her song touches my soul and lifts me up. Praise to God.”

“Ik kreeg dit lied doorgestuurd toen ik in het ziekenhuis lag met torenhoge bloeddruk. Ik kon het niet luisteren zonder te huilen, het raakte me zo. Het lied gaat over overgave en ik werd in het ziekenhuis gedwongen om alles los te laten. In mijn gewone dagelijkse leven ben ik geneigd om zelf de controle te houden, steeds weer wil ik bewust kiezen om Hem de leiding over mijn leven te geven. Ik besef dat ik het niet alleen kan. Ik luister dit lied graag omdat het me herinnert aan die keuze.”

Ik hoop dat dit lied veel meer mensen mag bemoedigen, kracht mag geven en inspireren!